Delad Luciaglädje

Premiär för luciatåg, både för sonen och dottern. Förra året valde vi bort det hela av olika anledningar, året dessförinnan skulle de ha varit med men det slutade med att jag och maken hade varsitt ledset barn i famnen. Men i år provade vi, med tanken att går det så går det.
 
Elisabets tåg var halv åtta, Rolands åtta, och med tio minuters promenadväg till dagis så hann jag gott och väl med båda eftersom maken lämnade Roland.
Båda förskoleklasserna gick tillsammans och sjöng så fint. Musikläraren sade att vissa år är barnen överlag inte alls särskilt intresserade, men i år var det en riktig musikklass! Lucior, tärnor, pepparkaksgubbar, stjärngossar och tomtar. Elisabet gick i sin pepparkaksklänning, mellan två av sina klasskamrater, alla höll varandra i händerna på väg ut och in. Under sångstunden stod hon där med glittrande, lyckliga ögon och ett stort leende, min lilla stora flicka, växlat med det där fundersamma uttrycket hon har när hon är någon helt annanstans. När fröken skulle tända ljusen och det inte lyckades på första försöken, så kommenterade hon högt:
-Så gnöligt det var!
och under en av verserna tog hon en liten glädjerunda ut i matsalen men ställde sig snabbt på sin plats igen.
Själv satt jag långt bak och torkade lyckotårar.
Att hon skulle vilja vara med i ett luciatåg, det har sannerligen inte varit självklart!
 
Klockan åtta fick jag rapport av maken att Roland minsann inte alls hade velat klä sig som någon pepparkaksgubbe, men fallit för grupptrycket när han såg att alla andra var utklädda,så då  tog han på tröjan utanpå overallen. Dagisbarnen lussar utomhus, så det är trinda små luciafigurer! Barnen sjönt starkt och gärna. Vi har sjungit julsånger om kvällarna innan nattningen, så Roland har en hel repertoar som han tydigen sjunger lite då och då även på dagis. Efter sången bjöds föräldrarna på fika.
 
Lunch med mammorna från Elisabets föräldragrupp, därefter ett bra pass på praktiken.
 
Hon kommer med hälsning om julefrid! Sannerligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0