Elva år...

Idag är det elva år sedan jag startade den här bloggen. Jag använde den både för att bearbeta mina egna känslor om allt kring detta, men också för att ge lite lästips och berätta om det fantastiska. 
Senaste åren har jag nästan inte skrivit alls, och ni som följt den vet att det beror på att Elisabet inte vill att jag skriver om henne. Det är absolut inte så att det inte finns något att skriva!
2014 skrev jag ett inlägg om lego, som ett bidrag till en tävling där man kunde vinna presentkort i en leksaksaffär, man skulle skriva om sin favoritleksak. Just detta inlägg hittas av sådana där spam-program som lämnar kommentarer för att lura mig till skumma webbsidor. Nu när jag loggade in hade jag fått två sådana nya kommentarer, så jag blev påmind om det här inlägget. Jag mindes inte vad jag hade skrivit, så jag gick tillbaka och gjorde det nu.
https://cariad.blogg.se/2014/january/lego-2.html
 
Legovågen har böljat lite fram och tillbaka under åren. Just nu tittar vi mycket på LegoMasters, både svenska och internationella varianter, och det inspirerar oss allihop. Båda barnen kan sitta i kammaren i timmar och bygga, och jag också för den delen. Det är fantastiskt att se deras skapelser växa fram!
 
Hur det går med praktiken, undrar kanske någon av er som fortfarande läser ibland. 
Ja, det undrar jag med. Hon skulle ha börjat på måndag. Jag fick några tips och har mejlat flera ställen, men inte fått svar alls. Inte ens ett nej. Till slut blev det en för stor stressfaktor för mig, så jag bad skolan om hjälp. På de papper som Elisabet hade med sig från skolan om prao, så hade jag fått intrycket att om man inte hittade en plats själv, så kunde man be skolan om hjälp . och det tolkade jag som att skolan då hade en skyldighet att ordna en plats, eftersom det ingår i undervisningen. Så var det tydligen inte. Vi har förhandlat med skolan att hon kan få göra praktiken två veckor senare iställlet, för att åtminstone inte konkurrera med alla andra nior som är ute samma vecka. Jag hoppas det hjälper. Om någon har en praktikplats i Uppsala v45 i rockärmen, så vänligen meddela mig snarast!

RSS 2.0