HayDay

 
Elisabet spelar gärna HayDay på iPaden, och vi har ofta samtal om vad vi tror kommer för djur, träd, maskiner, varor, buskar, grödor och allt vad det är.
Efter julklappsmålningen häromdagen har färgerna stått framme på köksbordet. Igår målade jag med akvarellerna sådant jag trodde skulle komma, och Elisabet gissade. Hon ville inte själv rita men tyckte att det var roligt att gissa. Idag fortsatte leken, med bläckpenna som går betydligt snabbare, och hela familjen var med. Alla ritade i tur och ordning, och alla gissade. På bilden ovan ser ni, uppochned eller snett eller halvfärdigt, bland annat en igloo-glass, nypon, prinsesstårta, uggla, älg, marshmallows, papegoja, keps, struts, macka med nutella, igelkott, slush, oboy och mycket mer.
 
Det här är första gången någonsin som hela familjen har spelat någon typ av spel tillsammans, helt spontant, utan syfte att öva någon social färdighet. Hemligheten var kanske att inte fråga om någon ville vara med, eller kalla det för spel eller lek, vi bara tog pennan och gjorde det.
 
Som jag har längtat efter att göra något sådant här tillsammans, alla fyra!
 

Femtonde december

Julklappsinslagning. Ett av paketen levererades i en platt A3-kartong, och jag tänkte att man kanske kunde spara lite på omslagspapper genom att måla lite på själva kartongen. Jag plockade fram mina akvarelltuber och började måla. Båda barnen hakade på, och ytan fylldes av ett jul-landskap full av berättelser. Där var någon som byggde en snögubbe. Där var några som bar på en julgran. Där var en vedstapel på en kälke. Där var en vattenpöl, med brunt smutsigt vatten, och där var allehanda händelserika situationer. Roland övergav målningen efter en stund och började med annat julpyssel, men Elisabet satt länge och målade.
Skapande är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att få göra det tillsammans med mina barn är extra magiskt.
Julmagi!

RSS 2.0