Kommunikationskaos

Det här är ett typiskt inlägg som skrivs för att avreagera mig.
Jag har idag fått lära mig att muntlig information inte fungerar när det gäller transporten. Från min mun har aldrig kommit något annat än "rondellen vid Marmorvägen", jag har heller aldrig hört något annat, och de jag har pratat med verkar ha förstått och inte tyckt det varit något konstigt.
Morgonen har jag redan skrivit om, att det inte räckte med muntlig information 40min innan hämtning.
Det som står på pappret är nämligen att hämtning och lämning sker vid Näraskolans fritids. Nu råkar denna nämnda rondell vara smidigaste sättet att ta sig dit, om man inte krånglar sig in bakvägen via småvägar, den som matleveransfordonen tar, den som föräldrar uppmanas att INTE ta. Så här har jag gjort misstag nummer 1 - jag har inte stämt av ordentligt med den som gjort beställningen, att gatuadressen varit korrekt. Jag har inte ens vetat vem som har gjort denna beställning, det har varit ganska vimsigt mellan de båda skolorna och det hade kunnat stå två taxibilar från olika bolag och väntat på Elisabet imorse.
Misstag nummer 2 var att lita på morgonens taxichaufför när han sa att det var han som brukade köra den här turen, och att det skulle vara han som hämtade henne i skolan också. Jag var alltså lite halvtrygg med att han kom ihåg var han hade hämtat henne på morgonen, och att han då skulle komma ihåg att det var där hon skulle av. Och det kanske hade fungerat om det nu hade varit samma chaufför, vilket det då inte var.
Jag gick alltså upp till denna rondell tio över två, den tid som Elisabet skulle sätta sig i taxin. Det tar inte ens fem minuter att köra den sträckan. Den välbekanta resursen från fritids stod där så troget, det kändes ju skönt, men när tiden tickade fram så började vi fundera. Kanske har de någon särskild rutt, som hon hamnar sist på? Hur ska man kunna veta det, så att inte personalen behöver stå och vänta i onödan? Sedan började jag bli orolig, när det närmade sig en halvtimme. Var tusan ÄR ungen?
Ringde logistikföretaget, som förstås inte alls kände till det här med någon rondell vid Marmorvägen, trots att jag pratat med personal därifrån. Men var taxin istället var, kunde de inte svara på förrän efter närmare en kvart, då de fått tag på bolaget som kör de bilarna. Eller nej, inte ens då kunde de svara på var bilen var, men sa att de skulle försöka få fram informationen till föraren om var jag stod och väntade. Någon minut senare kom han, med bilen full av ungar, artig men inte på bästa humör över att hela körningen vid det här laget var tre kvart försenad. Det här med att det inte GÅR att köra bil ända fram till fritids, det hade tydligen varit mitt ansvar att berätta för dem.
Så.
Istället för att försöka ta reda på hur man då tar sig till Näraskolans fritids, så cirklar man runt i en halvtimme? Man ringer inte förälderns telefonnummer som man har fått med sig. Man ringer inte till fritids.
Jag tar absolut på mig min del - jag borde ha korsförhört om vad som står i deras papper. Men banne mig, de hade kunnat ringa!!!
Systemet tar sin lilla tid, så det går inte att redan nu ändra adress till Marmorvägen 14, som är huset närmast rondellen. Informationen har redan gått ut till chaufförerna, för hela veckan. Kan vi hoppas på att det är samma chaufförer som idag? Att de kommer ihåg, eller har gjort en anteckning om detta strul? Eller åtminstone hoppas på att en eventuellt ny chaufför har sinnesnärvaro nog att ringa antingen ett av numren h*n har fått, eller ringa till logistikpersonerna på kontoret?
 
När det gäller mig själv, så är jag ganska lugn när det gäller sådant här, såvida jag inte har något väldigt viktigt som jag måste fram till. När jag åkte till Västervik senast, för att hämta hem barnen, så var tåget försenat redan från start, det var en massa tekniska problem som inkluderade så fåniga saker som att man visst råkat köra åt fel håll eller hur det var. Halvannan timme sent blev tåget, anslutningen till Västervik missades förstås men det var taxi beställt. Inga problem, jag hade en bok med mig. Likaså hem, hoppsan, tåget var trasigt, ut med er allihop så ska vi försöka fixa ett nytt. Lite mekigare med två barn och mycket packning, men det var ingen fara.
Men när jag inte vet var mitt barn är!
En av mardrömmarna, en av anledningen (om än liten, men ändå) till att jag inte varit så förtjust i det här med annan skola är att behöva lita på att andra människor ska ta hand om mitt barn ordentligt. Tänk om det är en knäppgök som får för sig att köra till Korpilombolo med henne? Nå, just det scenariot var inte det allra första jag såg framför mig, men bilolycka, absolut!
Jag tänkte också på Elisabet. Vad känner hon? Första gången i hela sitt liv som hon åker taxi med en främling, och så blir det såhär!
Hon satt och filosoferade så lugnt i bilen och skrattade och skuttade när hon gick ut, välsignade unge, men om det hade varit ett annat barn? Autistiska barn lär vara lite känsliga, hade det inte varit en bra idé att RINGA NÅGON om man inte visste vart barnet skulle lämnas?!
 
Maken har just läst om "Välkommen till Mysteria", och fick ta emot min upprörda svada som innehöll några fler svordomar och tillmälen än jag skriver här. Jag sa att nu, nu kryper den här björnhonan fram, som vill beskydda sina barn. Han påminde mig om ett uttryck jag använt - jag har handen på ett imaginärt svärdshjalt.
 
Imorgon får de en ny chans. Får maken jobb, så måste vi använda oss av taxi, alltså ska vi öva på detta hela denna vecka även om vi skulle kunnat skjutsa henne. Och i vinter är jag inte så himla sugen på att ta tandemcykeln i de hala backarna. Vi måste ju lita på dem, vad ska vi annars göra?
Förhoppningsvis blir det bättre när inte Näraskolan längre är inblandad i det här logistikpusslet. Då kan vi ändra till vår hemadress. Och då ska jag banne mig be dem läsa högt tre gånger vilket datum som vilken adress ska gälla.
 
Nå. Huvudsaken är att Elisabet skuttade så glatt till Näraskolans fritids, helskinnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0