Tårta

Maken har äntligen fått ett jobb! Ett riktigt, tillsvidarejobb, heltid, på cykelavstånd. Nästan för bra för att vara sant, men, som jag sade till en väninna när hon blev erbjuden en fin lägenhet centralt i hennes stad och hon nästan var inne på att ta den ute i sunkområdet för att det lät för bra - ibland har man tur! Och nu var det min mans tur. Verkligen!
 
För att fira, köptes idag en pärontårta som jag smaskar på i skrivande stund.
-Varför har ni köpt tårta? undrade moster Helena.
-För att fira jobbet, förklarade Elisabet.
 
Nu minns jag knappt hur fullständigt dränerad på energi jag var för bara ett par veckor sedan. Jobbet börjar redan på måndag, och datum för boksignering på Drottninggatans Bokhandel i Uppsala är redan bestämt (sjuttonde november mellan 14-15, välkomna!), sängen har varit torr fler gånger än blöt sedan vi kom hit, Elisabet berättade självmant för moster om när hon och Roland följde med till kyrkogården för att lägga en krans...  Allt är bara bra!
 
Ganska många är rädda för att ha det bra. Som att det som är bra nu, kommer att behöva vägas upp av något dåligt senare. Det tror inte jag - jag tror att det som är bra, drar till sig ännu mer bra!
 
Imorgon skall morfar följa med mig och barnen på Astrid Lindgrens Världs höstmarknad, och för första gången på väldigt länge skall jag verkligen unna mig att köpa det jag vill ha om jag hittar något vackert hantverk. För vad är pengar, om de inte omvandlas till positiv energi? En ekonomisk buffert ger trygghet, men utöver det tänker jag att resor och upplevelser ger minnen för livet, och vackra ting skänker glädje i vardagen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0