Mer om siffror

På förskolan har de en iPad, som de övar diverse saker med. Bland annat finns det en så kallad app, där det nederst finns en lång rad med grodor, och mellan varje groda finns en liten pelare med siffror i nummerordning. En del pelare var tomma, och så kom det bubblor med siffror som skulle dras till rätt ställe. Det där klarar Elisabet galant, efter allt prat om vilken siffra som kommer efter vilken! Åtminstone upp till 59, sedan kommer ju 00...

De andra barnen tittar fascinerat på när hon håller på med just det här. Vill hjälpa henne, genom att peka på lediga hål och säga "där!", men hon lyssnar inte på dem, utan drar suveränt med pekfingret ännu längre bort tills hon hitttar rätt hål. Bara för att det råkar vara ledigt mellan 25 och 27, så betyder inte det att 39 skall vara där! De tittar imponerat på henne, och pedagogerna berättar att de får en helt annan syn på Elisabet när hon kan så svåra saker. Frågade henne: "Vad ska vi göra sedan, Elisabet?"

Idag var det öppet hus för föräldrarna på eftermiddagen, och jag fick se Elisabet använda den här funktionen, och se hur barnen flockades runt om henne. Hon var jätteduktig! Och vi skall verkligen ta tag i det här nu, att skaffa en sorts surfplatta till hemmet. Det finns bara så mycket information som jag inte begriper mig på. Men nästa helg skall jag hälsa på en väninna som är bästis med sin platta, kanske kan rådfråga henne!

Kommentarer
Postat av: moster

O. hade ju en hel del "lärspel" till datorn - det kanske är dax för en inventering tills ni kommer hem och se om något är av intresse.

2012-04-27 @ 15:12:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0