Hur registreringen ser ut

Nu har jag renskrivit de första dagarna, och det ser ut så här:

8.00 – Mamma väcker, går direkt med E till toaletten, där hon kissar. Fixar efterbestyren själv.

15.00 Mamma hämtar på dagis, barnen är ute och E kommer målmedvetet med koncentrerad blick och går lite konstigt. Har bajsat ganska löst i underbyxorna. I lådan med extrakläder finns inga tunna byxor, det är nästan 30 grader varmt så mamma talar om att eftersom hon bajsade i  byxorna så är de smutsiga, och hon måste gå i klänning och bara underbyxor hem. E gråter hela vägen hem, vill ha byxor!

17.30 Nyss inkomna. E går till mammas säng, lägger sig där och sprattlar. Mamma vet att det betyder att hon är kissnödig, men vill vänja henne av vid att en förälder alltid kommer för att ta henne till toaletten när hon ligger där. Vi vill att hon skall gå direkt till badrummet. Därför avvaktar jag en stund innan jag går in och frågar ”Vad säger man?” E svarar: ”Bajsa! Behöver jag bajsa?” varpå hon själv går in på toaletten och kissar.

Efter detta förklarar jag för E att vi från och med nu kommer att ge henne en belöning när hon säger till innan hon behöver kissa eller bajsa. Sedan tidigare har hon fått en karamell när hon bajsat på toaletten, det är hon helt på det klara med så vi provar att utöka den förstärkningen. Hon drack mycket vatten utomhus i värmen efter dagis, så jag räknar med att det kommer bli kissdags snart igen.

17.45 E ser på mig och säger: ”Behöver jag kissa?” varpå hon själv går in på toa och kissar. Efteråt är hon lite uppspelt och måste påminnas om att spola och tvättar händerna. Jag erbjuder henne en aprikos som belöning, och hon nickar.

18.10 Efter middagen fick barnen varsin glass, och nu vill E ha en till. Jag säger att hon får det som belöning nästa gång hon säger till att hon behöver kissa. Då säger hon genast till, och går och kissar på toaletten. Klarar spolning och handtvätt själv utan uppmaning. Får en glass till.

20.00 Pappa har inte hunnit bli insatt i de nya rutinerna, så han säger till E att kissa. Det gör hon på toaletten.

8/6

8.00 Pappa väcker och uppmanar att gå och kissa. Det gör hon.

18.20 E säger ”Vill jag kissa?”, går och kissar på toaletten. Spolar och tvättar händerna.

19.00 E säger ängsligt ”Inte vara arg, vara glad!” och har bajsat i byxan. Låter sig torkas utan problem. Säger sedan att hon vill kissa, och kissar i toaletten.

20.15 Säger att hon vill kissa, kissar i toan, spolar och tvättar. Får belöning.

21.55 Gick själv upp ur sängen till toaletten. Det var upptaget, så det kom en liten droppe i underbyxorna men resten kom i toaletten. Sedan kröp hon ner i sängen igen.

9/6

8.00 Väcks och kissar på uppmaning i toaletten, sköter allt själv.

18.00 Ute på ett torg med mamma. Har druckit mycket vatten i värmen och ätit en halv liter jordgubbar. Säger ”Vill jag kissa i den busken?” och pekar.  Jag föreslår att vi skall gå in till närmaste restaurang istället, men ser på hennes blick och kroppsspråk att vi inte hinner, så jag håller upp henne mot busken, och torkar med våtservett. Hon är glad.

18.25 E säger igen ”Vill jag kissa i busken?”, mamma vill gärna hinna till en lite mer undanskymd plats för allmän trevnad, men hinner inte så det blir kiss i byxan. Då blir hon ledsen. Jag ber henne om förlåtelse och säger att det var mitt fel som inte lyssnade ordentligt på vad hon ville.

18.50 E har krupit ner i mammas säng, och ligger där en stund. När jag går förbi så att hon får syn på mig, gnäller hon till och springer själv till toaletten och kissar där. Fixar allt själv och är glad.

19.15 Har krupit ner i mammas säng igen, men mamma har is i magen och låter henne ligga där tills hon själv går till toaletten och säger ”Vill jag kissa?” Måste påminnas om att tvätta händerna.

20.20 Ligger i sängen igen, mamma sitter i vardagsrummet. Först springer hon till mig utan att säga något, och springer sedan till toaletten. Kissar och fixar allt.


Kommentarer
Postat av: C

Vad bra det går! Bajset är ju en histora för sig, men vilken koll hon ändå har på kisset! Det är ju också en bra grej med registrering - det blir tydligt vad hon mycket hon ändå fixar. Heja heja!

2011-06-11 @ 19:52:26
URL: http://abc-barn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0