Hemuppgift till tillfälle 3

Min man skall naturligtvis få hjälpa till att fylla i detta, men här är mina svar.

Vad är ditt barn intresserad av? Ex: föremål, ljud, material, situationer mm
Katter! Katter av alla slag. Mjuka, hårda, klistermärken, pusselbitar, pepparkaksformar, allt med katter. Tycker även om att titta på alla andra djur som hon möter ute på promenad eller i djurparker.
Tycker om att jag sjunger, när jag samtidigt spelar gitarr. Då är hon helt med, och frågar så fort jag slutat "Vilken skall vi ta nu?" Bara sång gillade hon när hon var liten, men nu är det komp som gäller. Kan också bli helt fascinerad av annan musik. När jag spelade Boney M satt hon som hypnotiserad!

Hur visar/begär h*n det?
När det gäller saker så ser hon till att nå dem själv. Drar fram en stol eller klättrar vid behov. Vill hon läsa, så kommer hon med boken till oss. Vill hon ha något ätbart, så tar hon oftast med paketet med till exempel riskakor till oss och tittar uppfordrande på oss, eller säger "Vad säger man då!" När vi då svarar "Ja, vad säger man då?" så säger hon "Jag vill ha!" Vi vill ha en hel mening, och uppmanar henne att använda en hel mening. "Jag vill ha en riskaka" säger vi, varpå hon lydigt säger "Jag vill ha en riskaka" och blir positivt förstärkt i sitt beteende.

Vilka aktiviteter/sysselsättningar tycker ditt barn om?
Bada! Helst ute, men i badkar går bra det också. Det är också en av de få aktiviteter hon själv tar initiativ till genom att säga att hon vill göra det. Hon tycker också om att rita, titta i böcker, leka med modellera, hjälpa mig att filtnåla, leka med lego och leka med playmobil och andra djur och figurer. Hos mormor och morfar spenderar hon mycket tid i bärbuskarna, och tycker om att bara springa omkring. Lägga pussel gör hon också. Leker i sandlådan och på stranden. Baka. Låta sig bli kittlad.

Vad kan ni göra (lek-aktivitet) tillsammans idag som fungerar bra?
Det mesta ovannämnda, utom att leka med figurer. Där låter hon oss leka, iakttar och låter sig inspireras. Springa omkring ute gör hon också själv.

Vad skulle du vilja göra tillsammans med ditt barn?
Skapa berättelser och sagor tillsammans. Prata om vad som hänt under dagen. Cykla tillsammans. Spela kort så småningom. Spela musikinstrument tillsammans.

Det här var en betydligt roligare uppgift!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hejsan! Först och främst vill jag tacka dig för din kommentar inne hos mig!



Vi har kämpat i många många år med att komma till rätta med vår dotters problem. Möt motstånd precis över allt. Så till slut lyckades vi efter över 3 års tragglande med inkometens på BUP komma till BNK i Göteborg :) Det bästa som kunde hänt oss.

Pga en rad fel som begicks hade vi tur och kom in snabbt och en utredning var igång fort. Pang bom känns det som och allt är klart! Inga tvivel alls.



Jag har vetat inom mig att min dotter har Autism i någon form sen hon var cirka 1 år. Men trots det kändes det tungt att få det bekräftat. Men nu vet vi och kommer få den hjälp vi skrikit efter i många många år. Jag är så arg och besviken på BUP att jag saknar ord. Dom vi möt nu kan inte förstå att dom missat min dotters problem under dessa åren. Det förstår inte jag heller.



Vår dotter är otroligt svår. Har utbrott varje dag och är allmänt svår att ha att göra med. Inget får gå utanför hennes ramar för då rasar hennes värld totalt. Livet har inte vart lätt. Men vi kämpar på och gör allt för att hon skall må så bra hon kan. Vi måste även kämpa för lillasyster som mått väldigt dåligt hon med pga allt som hänt hemma. Hon är bortknuffad i många lägen för vi har inte haft tid :(



Men nu skall vi äntligen få hjälp att kunna vara dom allra bästa föräldrar man kan tänka sig till våra älskade barn!



Lycka till med er dotter! Detta kommer gå bra. Autism är inte jordens undergång. Det är ju våra underbara tjejer vilket som :)



Massa kramar till dig och din familj!!

2010-11-18 @ 09:08:14
URL: http://www.linda.mustica.se/
Postat av: Christina

Jag hoppas att det snart blir möjligt för er att prata om vad som hänt under dagen! Vad roligt det vore.

2010-11-22 @ 10:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0