Andra skoldagen

Habiliteringen har varit icke förutseende nog att lägga en heldagsutbildning om autism mitt under inskolningen. Jätteviktigt att alla går den, tycker man på habiliteringen, medan förskollärarna faktiskt prioriterar att ta hand om det femtiotal barn som nu börjar. Men Elisabets resurs Linda skulle i alla fall gå den, vilket innebar att jag följde med till skolan idag för att ge både pedagogerna och Elisabet lite extra trygghet.

Mellan nio och halv tolv var barnen där idag, och det kändes som en hel evighet! Om jag nöjt mig med att Elisabet satt i soffan hela dagen så skulle det ha varit lugnt, men jag ville gå ut ganska hårt redan från början med att man faktiskt sitter med på samlingen i ringen, och helst sitter vid sin arbetsplats och åtminstone försöker göra de ålagda uppgifterna. Det var en svår balansgång mellan att försöka pusha Elisabet utan att hon protesterade så högt att klasskamraterna blev störda. Och att hålla henne kvar i en situation kräver mycket mer energi än jag har, så jag är så tacksam över att någon annan än jag har den rollen! Tror också att Elisabet beter sig annorlunda med andra personer, och inte klättrar, slår och beter sig på samma sätt. På fredag kommer Linda också att vara borta, då får pappa följa med! Jag orkar inte. Dels är det fysiskt ansträngande att bli så klängd på, psykisk jobbigt att försöka hålla henne närvarande och emotionellt svårt när de andra barnen reagerar på hennes annorlundaskap. Det är bara andra dagen, det är klart att ingen hunnit vänja sig än!
Nattens vakna timmar satte förstås också sina spår hos oss båda. Idag skall vi åka till IKEA och köpa en våningsäng, och jag hoppas innerligt att den förändringen inte kommer att bli för svår för henne, för nu har Roland själv bett om en egen säng.
Så fortsätt gärna hålla tummarna lite till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0