Lekgrupp på habiliteringen

Igår var det premiär för lekgruppen på habiliteringen. Jag ansträngde mig hårt för att komma ifrån obehagskänslan jag alltid får när det handlar om gruppaktiviteter där, och tänkte på att det här är för Elisabets bästa. Meningen var att vi skulle ha med en "kompis", helst från förskolan, men vi har ännu inte lyckats få någon att nappa så Roland fick följa med som stöd och motor. Resursen Anna skulle också ha varit med, men hon låg hemma i den magsjuka som har florerat på avdelningen under veckan.

Sex barn som är inskrivna på habiliteringen var där, med kompis, förskolepersonal och/eller föräldrar. Det blev ganska trångt i stora salen men det fungerade. Först fick alla presentera sig och få en namnlapp. Roland var först ut, och skötte sig så kavat. Elisabet gjorde som han utan protest. Hela varvet gick smidigt.

Första lekmomentet var charader. Elisabet var totalt ointresserad. Roland fick hjälpa till att visa hur man borstar tänderna, men han var inte heller så imponerad av den leken. Då var det roligare med "fruktsallad", där man fick vara en frukt som skulle byta plats när den ropades upp, och när det ropades "fruktsallad" så skulle alla resa sig och hitta en ny plats. Det var roligt det!

Därefter lekte man djuraffär. Man skulle köpa djur, och tillbehör till dem, och sedan ta "hem" dem för att sköta om dem - mata, kamma, lära dem agilitybana och så vidare. Det fungerade också mycket bättre än jag befarat. Elisabet köpte en liten vit kanin, som fick heta Kaninungis, och till den köpte hon också en kaninmamma, en korg och en liten dyna att ligga på. Roland köpte först också en kanin, sedan ormar och till sist en tigerhund! Jag hjälpte till genom att hoppa in som försäljare medan pedagogen och logopeden fixade fika, som man också fick "köpa".

Efter denna lek, som pågick ganska länge, samlades barnen och fick med hjälp av en berättartavla återberätta vad de hade gjort och köpt. Sedan lekte vi tigerjakten, och avslutade med att ledarna visade sagan om bockarna Bruse som vi skall göra teater av nästa gång. Just den sagan berättar och sjunger vi ofta här hemma, så det känns tryggt.

Båda barnen hade jätteroligt, och vi har fått en bra grund för att leka djuraffär här hemma med alla djur vi har. Sedan fick de vara lediga resten av dagen. Skönt att få vara med dem en hel vardag ibland! Känns bra inför nästa träff, som är den andra december. Kanske får vi med en pojke från förskolan då, annars tar vi med Roland igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0