Ännu ett mejl:

Förra veckan fick jag ett mejl angående att jag var så upprörd över att första kurstillfället fokuserade så mycket på det negativa.

Underbart att du inte dras med. Människor som är negativa och bara har problem vad är det de ständigt berättar om? Jo, mer problem. Det finns ofta ingen ände på hur mycket problem som drabbar just dem. Positiva människor är precis tvärtom (till de negativas förtret) de ser ljust på tillvaron. Och vad berättar de? Jo, hur ännu mera bra saker händer. Positiva människor drar till sig mera positiva saker och de gånger något tråkigt händer så har de en tendens att antingen inte ta det så hårt eller i allafall återhämta sig snabbt och hitta tillbaka till sin glädje. Ingen kan berätta din historia ingen kan leva ditt liv och ingen kan bestämma vad som är din glädje. " You've got to make your own kind of music, sing your own special song, even if nobody else sings along." Kram

Jag vill inte på något sätt förringa andra människors problem, eller tvinga på någon annan min syn på världen. Jag ber bara om att få behålla min egen, och det är just den här, att positiva tankar är lika magnetiska som negativa.

Än dröjer det nästan två år, men Elisabets skolstart är inte långt borta. Närmaste skola ligger i princip inom synhåll, bara ett höghus skymmer sikten. Inga bilar, knappt ens cyklar på vägen dit. Klasserna är stora, men var är de inte det nuförtiden? Någon föreslog att jag skulle sätta henne i en mindre skola, eller waldorfskola, men jag säger blankt nej. Logistiken skulle bli ett onödigt stressmoment, och jag vill gärna att hon skall få chansen att lära känna barnen som bor i närområdet. Och jag tar helt enkelt för givet att hon får med sig en assistent! Det blir, som jag skrivit om tidigare, som en present till hela klassen. En extra vuxen i klassrummet behövs nog bättre i en stor klass, än i en lite mindre.

"Tänk om det inte blir bra då?" frågade denna någon. "I så fall tar jag itu med det då," svarade jag. Varför i hela världen skulle jag tänka negativa tankar redan nu? Det är klart att jag är beredd på att det kan bli problem av olika slag, men eftersom jag inte vet hur det kommer att bli, så väljer jag att tänka att det kommer att gå alldeles utmärkt!

Bättre att ta ut glädje i förskott, än att ta ut elände.

Kommentarer
Postat av: Alfa

Har börjat blogga så smått igen, tänkte du ville titta in. Dock lyckas jag inte alltid vara lika positiv som du då det oftast blir att jag bloggar när jag är som mest frustrerad. Men jag har börjat försöka skippa oron för framtiden...fast det är svårt ibland.

Ja, du vet ju vem jag är. Tjipp.

2010-11-23 @ 21:30:18
URL: http://liteudda.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0